Ka Wah Choy
1949

 

Mijn ‘roots’ liggen zowel in Amsterdam, als in een dorpje vlak bij Guanzhou in Zuid-China. In mijn voornamen klinkt de nostalgie van mijn vader: voorspoed (Ka) van China (Wah). Het mooie karakter op deze pagina (en op al mijn folders en oefenboeken) staat voor mijn familienaam.
Ik ben mijn loopbaan, zoals zo velen van Chinese afkomst, begonnen in ons eigen restaurant “China” in Amsterdam. Rond 1980 ben ik me gaan verdiepen in het Daoïsme en dat heeft ertoe geleid dat ik een lange familietraditie van Chinese natuurgeneeskunst voortzet. Zowel mijn grootvader als zijn vader waren in hun tijd bekende acupuncturisten en kruidenartsen.
Ik heb vele jaren Tai Chi Chuan en Healing Tao trainingen gevolgd voor mijn eigen welzijn. Mijn eerste Tai Chi leraar, Phoa Yan Thiong, ben ik veel dank verschuldigd voor zijn inspiratie en energie. Mijn opleiding tot Healing Tao instructor volgde ik bij Annette Derksen (Amsterdam) en bij de Chinese master Mantak Chia. De laatste heeft mij in 1996 persoonlijk gecertificeerd tot Healing Tao instructor. Vanaf dat moment geef ik traditionele Healing Tao trainingen.

Healing Tao, is een zeer harmonische en doeltreffende ondersteuning voor mensen die op een ontspannen en respectvolle manier tot een harmonische integratie willen komen van hun fysieke, mentale, emotionele en spirituele leven en daardoor (weer) de levenslust en goedlachsheid gaan voelen, die zo kenmerkend zijn voor Daoïsten.

Daarnaast ben ik werkzaam als acupuncturiste en integraal massagetherapeute . Mijn opleiding tot acupuncturiste heb ik gevolgd aan de Shenzou Open University en afgesloten met een indrukwekkende stage in het ziekenhuis van Hangzhou, China. De opleiding tot massagetherapeute volgde ik bij Holos. Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Natuurgeneeskundige Therapeuten (VNT) te Amersfoort onder nummer 98.097. Mijn behandelingen (natuurgeneeskundige consulten) worden door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed. De combinatie van Healing Tao, acupunctuur en massagetherapie blijkt voor veel cliënten bijzonder effectief.
Healing Tao is voor mij meer dan het verzorgen van trainingen. Het is mijn manier van leven.

 


Start pagina | Healing Tao | Ka Wah Choy | Trainingsaanbod | Agenda | Contact | Links